top of page

RE-CAPE festival

Vier creativiteit uit alle hoeken van een verdeelde stad.
Dit gebeurt er wanneer een klein idee...

2017

Personal Project

open call.jpg
20776461_10212277823372495_2427594356850

Turns into an explosion

Re-cape poster

Creativiteit vieren vanuit elke hoek van Kaapstad. Een festival ter ere van multidisciplinair talent afkomstig uit heel Kaapstad, in het centrum van de moederstad.

 

Gescheiden sociale klassen samenbrengen in een dag vol explosief plezier. De stad Kaapstad is een sociaal zeer verdeelde plaats. Zelfs dit is een understatement. Sommige hebben toegang tot zelfontplooiing en andere niet. Dingen zijn letterlijk en figuurlijk zwart of wit.

 

Na zes maanden in deze geweldige stad te hebben doorgebracht, had ik zoveel mensen ontmoet met de meest uiteenlopende en verrassende autodidactische talenten.

 

Toch hebben de meesten van hen nooit de kans gehad om hun talenten te tonen. 

Toen het tijd was om deze plek te verlaten, wilde ik een feestje geven. Maar niet zomaar een feestje. Nee, het zou het feest moeten zijn waar Kaapstad zou samenkomen.

 

Het maakt niet uit waar je vandaan komt. Om samen creativiteit te vieren en de gaten in de samenleving te vergeten.

 

Het Re-Cape-festival gaf podium aan degenen die normaal gesproken niet de kans hebben om deze bekendheid te krijgen, waardoor de mogelijkheid werd gecreëerd om gewaardeerd en gezien te worden.

 

Dus regelde ik een locatie in het meer upper-class centrum van de stad.

 

En wat een feest was het. 70 kunstenaars van schilder, danseres, van fotograaf tot rapper en zelfs één clown, kwamen en toonden hun talenten aan 200 bezoekers in een explosie van vreugde. Op een dag was iedereen gelijk.

Minder geld ... meer creativiteit

Door het weinige geld dat beschikbaar was, werd alles het bijna helemaal zonder financiën geregeld. Gedijen op de kracht en betrokkenheid van de gemeenschap.

Restmaterialen gebruiken als decoratie en podiumconstructie waardoor het een echt bottom-up evenement is geworden. Zelfs het transport werd geregeld voor diegenen die normaal niet naar de stad konden komen.

IMG_0455.JPG
bottom of page