top of page

FysiekFabriek

Hulpmiddelen op maat 
maak je samen 
Small_FysiekFabriek_Lottedehaan_tienvierstudio_MilouEdwinDiana.jpg
BRI_7643.jpg

2020 - 2021

FysiekFabriek is een service en werkmethode om hulpmiddelen op maat te realiseren met en voor mensen met een fysieke beperking.

 

Wat als je geen toegang hebt tot hulpmiddelen voor een zelfstandig leven?

 

Dit is een uitdaging waar mensen met een lichamelijke beperking dagelijks mee te maken hebben!

 

Ontwerpers Aurore Brard en Lotte de Haan gingen deze uitdaging aan en ontwikkelde een service en een werkwijze om in co-creatie hulpmiddelen op maat te realiseren met en voor mensen met een fysieke beperking.

 

Samen met de organisatie Fokus, hun cliënten, medewerkers en het lokale netwerk hebben ze samen ingespeeld op het gat in de hulpmiddelenverstrekking. Ze werken al bijna

2 jaar samen om de solide basis te vormen voor deze sociale schaalbare innovatie.

 

FysiekFabriek realiseert hulpmiddelen op maat door mensen met een lichamelijke beperking, zorgverleners en de lokale creatieve en maakindustrie met elkaar te verbinden. Samen werken zij vanuit een obstakel die mensen met een lichamelijke beperking dagelijks ervaren, toe naar een oplossing die past!

Hierdoor wordt de directe hulpvraag omgezet een in mogelijkheid voor participatieve ontwikkeling, groeit en versterkt het lokale netwerken en brengt wederzijds begrip en plezier in het proces.

 

Lees meer op www.fysiekfabriek.nl

In samenwerking met Aurore Brard en Fokuswonen.

Ondersteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Agis Innovatiefonds. 

Van obstakel naar prikkelende uitdaging

 

Door obstakels in het dagelijks leven om te vormen naar prikkelende uitdagingen voor makers worden er interessante connecties gemaakt tussen mensen met een fysieke beperking, zorgverleners en makers.

Zij hebben nu een gezamenlijk doel om naartoe te werken en een uitdaging om te overkomen. 

bottom of page